Noc vědců – Poznáš kvalitu živočišných produktů?

Září 27, 2019 0 Comments

V rámci této přednášky se dozvíte informace o těchto tématech:

  • Spermie a jejich hodnocení – proč a jak?; šlechtění a výběr plemeníka (předvýběr na inseminační stanici); příprava preparátu a barvení spermií, sledování pod mikroskopem a počítání jejich aktivity včetně počtů patologických kusů.
  • Rozbor vajec a hodnocení kvality význam rozboru; hodnocení tvaru vejce, tvrdosti skořápky, tloušťky skořápky, výšky a šířky žloutku / tuhého bílku, barvy žloutku
  • Histologie tuku a svalu – význam rozboru; praktická ukázky – příprava preparátu, barvení a rozbor pod mikroskopem

Rezervace

Typ lístku Počet míst
17:20
sraz 17:20 v posluchárně AIV
17:45
sraz 17:20 v posluchárně AIV
18:05
sraz 18:05 v posluchárně AIV
18:50
sraz 18:50 v posluchárně AIV